Έναρξη Νέου Κύκλου Σεμιναρίων Επιμόρφωσης Μελών ΣΕΠ του ΕΑΠ

Αγαπητά μέλη ΣΕΠ,

Η Μονάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης (ΜΕΑΕ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) διοργανώνει νέο επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο στα θεματικά αντικείμενα «Ανοικτή & εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση» και «Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών του ΕΑΠ».

Δυνατότητα συμμετοχής και πιστοποίησης στο επιμορφωτικό σεμινάριο έχουν όλα τα μέλη ΣΕΠ του ΕΑΠ, σύμφωνα με όσα ορίζονται στα σημεία (8), (9) και (10) της Ανακοίνωσης για την Επιμόρφωση και την Πιστοποίηση μελών ΣΕΠ του ΕΑΠ του κ. Ανδρουλάκη, Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Διεθνών Σχέσεων του ΕΑΠ.

Βασικός στόχος του επιμορφωτικού σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με βασικά θέματα της Ανοικτής & εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης καθώς και των Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών του ΕΑΠ.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά. Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθεί μέσω Μαζικών Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων (Massive Open Online Courses, MOOCs) με την υποστήριξη της πλατφόρμας «meaeX» που έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται η ΜΕΑΕ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, εκτιμάται ότι ένας/μία συμμετέχων/χουσα, αφιερώνοντας 2-3 ώρες ανά εβδομάδα για τη μελέτη του επιμορφωτικού υλικού των MOOCs, μπορεί να ολοκληρώσει το σεμινάριο σε οκτώ (8) εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση, ο ρυθμός μελέτης του επιμορφωτικού υλικού αποτελεί απόφαση του/της κάθε συμμετέχοντος/χουσας. Η υπηρεσία της διαδικτυακής επιμόρφωσης θα είναι διαθέσιμη από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 μέχρι και την Κυριακή 29 Μαΐου 2016.

Κατά το χρονικό διάστημα της διεξαγωγής του επιμορφωτικού σεμιναρίου οι συμμετέχοντες/χουσες είναι απαραίτητο να παρακολουθήσουν το σύνολο του επιμορφωτικού υλικού του κάθε θεματικού αντικειμένου που έχουν εγγραφεί και να απαντήσουν σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης.

Για τη βεβαίωση της επιτυχούς παρακολούθησης των συγκεκριμένων θεματικών αντικειμένων θα διεξαχθεί μία διά ζώσης διαδικασία πιστοποίησης. Κατά την πιστοποίηση οι επιμορφούμενοι/ες θα κληθούν να συμπληρώσουν ένα έντυπο ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, για το κάθε θεματικό αντικείμενο που εγγράφηκαν στην πλατφόρμα επιμόρφωσης (http://meae.eap.gr/mooc). Οι συμμετέχοντες/χουσες στην πιστοποίηση θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για όποια/ες ημερομηνία/ες επιθυμούν (θα οριστούν εναλλακτικές ημερομηνίες πιστοποίησης), ενώ η διαδικασία, ανάλογα με τη γεωγραφική διασπορά των συμμετεχόντων/ουσών, θα πραγματοποιηθεί σε χώρους του ΕΑΠ στην Αθήνα, στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες/χουσες θα ενημερωθούν εκ νέου αναλυτικά για τη διαδικασία της πιστοποίησης.

Προκειμένου να συνδεθείτε στην πλατφόρμα των θεματικών αντικειμένων της επιμόρφωσης αρχικά θα πρέπει να μεταβείτε στον ιστότοπο: http://meae.eap.gr/mooc
Τα διαπιστευτήρια (username, password) που θα χρησιμοποιείτε για την είσοδό σας στην πλατφόρμα είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιείτε στις υπόλοιπες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΑΠ. Αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την πρόσβαση και τη χρήση του συστήματος παρέχονται στην ιστοσελίδα της ΜΕΑΕ στον σύνδεσμο: http://meae.eap.gr/el/epimorfosi

Οι εγγραφές για τα δύο θεματικά αντικείμενα έχουν ενεργοποιηθεί, ωστόσο η διαδικτυακή επιμόρφωση και κατ’ επέκταση η πρόσβαση στο σύνολο του επιμορφωτικού υλικού θα ξεκινήσει να παρέχεται από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016.
Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη ΜΕΑΕ μέσω:

  • email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • τηλεφώνου στο 2610367748 (κ. Δημήτρης Σιδέρης, ώρες επικοινωνίας: 8:00 έως 15:30).

 


Με εκτίμηση,
Μονάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης του ΕΑΠ