Eπιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο στο θεματικό αντικείμενο «Ανοικτή & εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση»

Αγαπητοί/ές Συντονιστές/στριες και μέλη ΣΕΠ,

Η Μονάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης (ΜΕΑΕ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) διοργανώνει νέο επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο στο θεματικό αντικείμενο «Ανοικτή & εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση».

Δυνατότητα συμμετοχής στο συγκεκριμένο επιμορφωτικό σεμινάριο έχουν όλοι/ες οι Συντονιστές/στριες και τα μέλη ΣΕΠ του ΕΑΠ που απασχολούνται στα έξι (6) νέα Προγράμματα Σπουδών:

  • Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές
  • Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων
  • Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία
  • LRM Language Education for Refugees and Migrants
  • Δημιουργική Γραφή
  • Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου

Οι λεπτομέρειες της συμμετοχής σας στο επιμορφωτικό σεμινάριο παρουσιάζονται σε σχετική επιστολή του κ. Γ. Ανδρουλάκη, Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Διεθνών Σχέσεων του ΕΑΠ, με θέμα: Επιμόρφωση και πιστοποίηση των νέων μελών ΣΕΠ του ΕΑΠ στην ΑεξΑΕ.

Βασικός στόχος του επιμορφωτικού σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με βασικά θέματα της Ανοικτής & εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά. Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθεί μέσω Μαζικού Ανοικτού Διαδικτυακού Μαθήματος (Massive Open Online Course, MOOC) με την υποστήριξη της πλατφόρμας «meaeX» που έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται η ΜΕΑΕ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, εκτιμάται ότι ένας/μία συμμετέχων/χουσα, αφιερώνοντας περί τις τρεις (3) ώρες ανά εβδομάδα για τη μελέτη του επιμορφωτικού υλικού του MOOC, μπορεί να ολοκληρώσει το σεμινάριο σε οκτώ (8) εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση, ο ρυθμός μελέτης του επιμορφωτικού υλικού αποτελεί απόφαση του/της κάθε συμμετέχοντος/χουσας. Η υπηρεσία της διαδικτυακής επιμόρφωσης θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016.

Η δυνατότητα εγγραφής στο θεματικό αντικείμενο «Ανοικτή & εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση» θα είναι διαθέσιμη μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου 2016.

Κατά το χρονικό διάστημα της διεξαγωγής του επιμορφωτικού σεμιναρίου οι συμμετέχοντες/χουσες είναι απαραίτητο να παρακολουθήσουν το σύνολο του επιμορφωτικού υλικού και να απαντήσουν σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης.

Σας ενημερώνουμε ότι, προκειμένου να λάβετε μια βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης του συγκεκριμένου θεματικού αντικειμένου, θα διεξαχθεί διά ζώσης διαδικασία πιστοποίησης στην οποία μπορείτε να συμμετάσχετε, εφόσον έχετε εγγραφεί και παρακολουθήσει το διαδικτυακό μάθημα. Για τη διεξαγωγή της διά ζώσης πιστοποίησης θα ενημερωθείτε μελλοντικά με νέο σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα από τη ΜΕΑΕ. Προκειμένου να συνδεθείτε στην πλατφόρμα του θεματικού αντικειμένου της επιμόρφωσης, αρχικά θα πρέπει να μεταβείτε στον ιστότοπο: http://mooc.eap.gr.

Τα διαπιστευτήρια (username, password) που θα χρησιμοποιείτε για την είσοδό σας στην πλατφόρμα είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιείτε στις υπόλοιπες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΑΠ. Αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την πρόσβαση και τη χρήση του συστήματος παρέχονται στην ιστοσελίδα της ΜΕΑΕ στον σύνδεσμο: http://meae.eap.gr/el/actions/training/mooc

Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη ΜΕΑΕ μέσω:

  • email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  
  • τηλεφώνου στα 2610367748, 2610367752 (κ.κ. Δημήτρης Σιδέρης και Δημοσθένης Καρακατσούλης, ώρες επικοινωνίας: 9:00 έως 15:00).

Με εκτίμηση,

Μονάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης του ΕΑΠ